Kirjailija Siri Østli
Suomentaja Aino Ahonen,Vappu Vähälummukka
Kansi Laura Noponen
Alkuteos Stikkelsbærsøstre
Genret Lukuromaanit ja viihde Suomennettu kaunokirjallisuus Tulossa
ISBN 9789524035644
Ilmestymispäivä 29.04.2025
Sidosasu Jättipokkari
Kirjastoluokka 84.2

Piikikkäitä asioita

Kuin kaksi karviaista

Siri Østlin hyvän mielen romaani Piikikkäitä asioita kertoo kahdesta siskosta, joilla ei ole mitään yhteistä – paitsi piikikäs luonne ja omintakeinen äiti.

My on muuttanut pienen tyttärensä kanssa äitinsä hoiviin. Avioliitto petollisen Axelin kanssa on ohi, ja elämä on rakennettava uudelleen. Mistä aloittaa? My tekee listan. Ensin on löydettävä työ ja koti, sitten selvittävä arjesta ilman aiemman elämän mukavuuksia kuten au pairia, autoa ja anopin apua. Hän pärjää kyllä. Kaikkein vähiten hän kaipaa komentelevaisen siskonsa Marlenen neuvoja.

Menestynyt ja järkevä Marlene kipuilee tahollaan lapsettomuuden kanssa. Hän miettii keinoja saavuttaa unelmansa ja katsoo ärsyyntyneenä vierestä Myn haparointia. Kun sisarusten äiti kertoo yllättävän uutisen, riitaisten siskojen on löydettävä tapa tulla toimeen.

Uusien alkujen joulukalenteri -kirjallaan suomalaiset hurmanneen Siri Østlin oivaltava ja huumorintäyteinen romaani Piikikkäitä asioita kertoo sisaruudesta, salaisuuksista ja painavista hiljaisuuksista, jotka pitävät sisällään kaikki sanomatta jääneet sanat.

Cover