Kirjailija Erin Litteken
Suomentaja Mika Tiirinen
Kansi Head Design
Alkuteos The Lost Daughters of Ukraine
Genret Suomennettu kaunokirjallisuus Tulossa
ISBN 9789523768925
Ilmestymispäivä 31.01.2025
Sidosasu Äänikirja
Sarja Muistijälkiä Ukrainasta 2
Kirjastoluokka 84.2

Ukrainan kadonneet tyttäret

He päättivät selviytyä

Erin Littekenin Ukrainan kadonneet tyttäret on teemoiltaan riipaisevan ajankohtainen kertomus toista maailmansotaa pakenevista ukrainalaisperheistä.

Itäinen Ukraina kesällä 1941. Puna-armeijan vetäydyttyä saksalaissotilaat marssivat maalaiskyliin ja kaupunkeihin. Uusi miehittäjä tuo mukanaan uusia kauhuja, joiden edessä perheiden on tehtävä ratkaisuja.

Teini-ikäisen Liljan ystävät liittyvät yksi toisensa jälkeen vastarintaliikkeeseen. Hän itse epäröi, kunnes häneltä viedään viimeinenkin valinnan mahdollisuus. Hänet määrätään pakkotyöhön Saksaan. Matkalla hän kohtaa kodeistaan myös lähtemään pakotetut nuoret, Haljan ja Slavkon, ja kolmikko solmii lujan ystävyyden. Yhdessä on helpompi kohdata vaativat olosuhteet, jäytävä epävarmuus ja koti-ikävä. Kirkkaimpana niin nuorten kuin heidän vanhempiensakin mielessä on jälleennäkemisen toivo.

Erin Littekenin riipaiseva historiallinen romaani paljastaa inhimillisen todellisuuden sodan armottomuuden edessä. Se jatkaa Kiovan muistojen kirjuri -romaanista tuttujen perheiden tarinaa.

Cover